2018-01-26 11:08:16• hírek • Bede Emőke

Továbbra is meg kell dolgozni a szociális segélyért

Csütörtökön ismét rendes havi ülést tartottak a helyi tanácsosok. A találkozó egyik napirendi pontja a szociális segélyben részesülők foglalkoztatásának tervezete volt, melyet egyhangúan fogadtak el az elöljárók.

Ahogy a tervezet dokumentációjából kiderül, azon szociális segélyt igénylők, akik munkaképesek, 2018-ban sem mentesülnek a közhasznú munka alól. Ezen személyek számára kedd, szerda és csütörtök lesz a munkanap, reggel kilenctől délután kettőig. Az elvégzendő munkához szükséges eszközöket vagy alapanyagokat a Szociális Gondozói Közszolgálat fogja biztosítani a segélyezettek számára.
 

A kiszabott feladatok között ebben az évben is lesz szemétgyűjtés: pl. a Szamos-parton, bölcsődék udvarain, sportpályákon, stb. A vízelvezető árkok kitakarítása is a segélyezettekre vár, csakúgy mint a lakatlan házak előtti járdák és utak tisztán tartása.
 

2018 januárjában 23 személyt nyilvánítottak munkaképesnek a segélyt igénylők közül, a hivatalos névsort a szabályoknak megfelelően ki fogják függeszteni a közszolgálat székhelyén.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: